Bröstprotes

Återfå din kvinnlighet med en bröstprotes

Bröstprotes

BRÖSTPROTES - ETT ENKELT OCH PRAKTISKT ALTERNATIV

Att använda en bröstprotes efter en mastektomi är en enkel lösning för att snabbt kunna se ut som vanligt igen. De proteser vi erbjuder finns i modeller som kan användas tätt inpå en operation. Stygnen måste givetvis tillåtas läka först, men så snart de har avlägsnats kan vi prova ut en bröstprotes åt dig. Det finns modeller som kan bäras även om du skulle ha känslig hud efter operationen.

Vi har såväl helproteser som delproteser så att vi kan ta fram en modell som passar även om enbart en del av ditt bröst har avlägsnats.

Lösa proteser eller plastikkirurgi?

Många som har genomgått en mastektomi överlägger i längden att genomföra en bröstrekonstruktion. Huruvida du vill använda dig av lösa proteser eller om du hellre skulle vilja rekonstruera ditt eller dina förlorade bröst är givetvis ditt eget val. I vissa fall rekommenderar dock din läkare att du avstår och då kan lösa bröstproteser vara ett utmärkt alternativ även som en permanent lösning.

Bröstproteser kan även vara ett bra val medan du väntar på att få tid för en plastikkirurgisk behandling så att du känner dig bekväm under väntetiden. Våra proteser sitter säkert på plats, antingen i en specialutformad BH som har fickor där protesen skjuts in eller så väljer du en protes med silikonyta eller häftremsor som gör att den sitter säkert på plats direkt mot huden.

Proteserna går att få med eller utan bröstvårta, eller med löstagbara bröstvårtor som ger ett naturligt utseende även när du bär tunnare plagg.

Sköt om din bröstprotes

Våra bröstproteser är lättskötta. Då de kommer att vara i kontakt med din hud eller kan utsättas för svett genom din BH är det viktigt att du tar väl hand om protesen för att den ska hålla så länge som möjligt. För de flesta av våra modeller räcker det med att du tvättar av din bröstprotes med ljummet vatten och vanlig handtvål. Så undviker du att salt och svettpartiklar angriper ytan och din bröstprotes kommer att bibehållas ren och fräsch under lång tid framöver.

Välkommen in på utprovning

Varmt välkommen in till vår butik i Stockholm. Där kan du prova olika bröstproteser för att hitta den som passar din kropp och din livsstil allra bäst. För att vi ska kunna ta oss ordentligt med tid för dig rekommenderar vi att du fyller i kontaktformuläret här på sidan eller ringer oss för att boka tid. Ta gärna med dig din remiss som du har fått från din läkare om det är första gången du provar ut en bröstprotes. Vi har avtal med landstinget, vilket innebär att den första utprovningen är kostnadsfri. Om du redan har en protes sedan tidigare är du självklart välkommen du också. Remiss behövs inte i detta fall.

Boka tid för utprovning av en bröstprotes